:::: MENU ::::

10/27/17



Bahan-bahan diperlukan:

  • 500g daging kisar 
  • 1/2 cawan breadcrumbs 
  • 1 sudu besar garam 
  • 1 sudu besar lada hitam
  • 1 sudu besar mixed herbs 
  • 1 sudu besar bawang putih kisar 
  • 1 biji telur 
  • 2 sudu besar susu segar 
  • Kiub Mozzarella
  • Minyak zaitun 
  • Sos pasta 
  • Cheddar (parut) 

Cara menyediakan dan memasak:

  1. Pre-heat ketuhar pada suhu 175°C.
  2. Gaul daging kisar bersama breadcrumbs, garam, lada hitam, mixed herbs, bawang putih kisar, telur dan susu segar. 
  3. Bentukkan lebih kurang 2 sudu besar campuran meatball menjadi bola. 
  4. Masukkan kiub Mozarella di tengah bebola.
  5. Sapukan setiap bebola dengan minyak zaitun dan bakar selama 30 minit. 
  6. Sapukan sos pasta dan tabur Cheddar parut ke atas setiap bebola. Bakar selama 3 minit. 
  7. Hidang!
Categories: ,

0 comments:

Post a Comment