:::: MENU ::::

1/14/19




Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)


Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 

Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my



Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Selamat berGA :)

27 comments:

  1. KG pun join jugak ni...gud luck yaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq. Good luck jugak KG. Sudi2 lah melawat blog yang tak seberapa ni :')

      Delete
  2. Salam...Datang dari Giveaway yang sama...All the best ya
    http://kisahsidairy.com/giveaway-semakanonline-com-di-mialiana-com/

    ReplyDelete
  3. Salam

    Terima kasih sudi join giveaway ini. Semoga berjaya!

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  4. done follow back. abam kie pun join GA ni cuma x menang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. In shaa Allah ade rezeki tu nanti. Hehhe :D

      Delete
  5. Singgah balas kunjungan. Good luck too.

    ReplyDelete
  6. ana singgah balas kunjungan dan dpone follow sini juga. good luck ya :)

    ReplyDelete
  7. Good luck! Datang dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete