Bahan-bahan diperlukan:
- 250 g mentega
- ½ tin susu pekat manis
- 1 sudu teh esen vanila
- 100 g tepung ubi (diayak)
- 400 g tepung jagung (diayak)
- Chocolate rice atau coklat cip secukupnya
Cara menyediakan dan memasak:
- Sapu mentega di atas dulang pembakar dengan kertas minyak. Ketepikan.
- Pukul mentega, susu pekat manis, dan esen vanila sehingga sebati.
- Masukkan tepung ubi dan tepung jagung sedikit demi sedikit. Gaul rata.
- Masukkan adunan ke dalam acuan dahlia pecah 15 dan pamkan di atas dulang pembakar. Taburkan sedikit chocolate rice di tengah-tengah biskut.
- Bakar di dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 150°C dengan api bawah sahaja selama 15-20 minit.
- Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara.
0 comments:
Post a Comment