:::: MENU ::::

10/27/17



Bahan-bahan diperlukan:

  • 250g cream cheese
  • 200cc/ml fresh cream/plain yogurt
  • 2 sudu besar jus lemon
  • 3 sudu besar tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 90g gula

Cara menyediakan dan memasak:

  1. Panaskan oven 170 degree. Sapukan loyang dengan butter atau alas dengan kertas minyak pun ok (oven paper)
  2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer atau blender. Mix biar sampai jadi cream
  3. Masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
  4. Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
  5. Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap.
Categories:

1 comment:

  1. Senang x buat sbb saya nk gunakan idea ni utk jual tkasih

    ReplyDelete