:::: MENU ::::

7/9/17

Bahan-bahan diperlukan:

  • udang besar dlm 10 ekor
  • serbuk kunyit 1 sudu kecil
  • daun kari 3 batang
  • 2 sudu butter atau mentega
  • 1 sudu kecil serbuk kari
  • 3 ulas bawang putih
  • 3 biji cili padi
  • setengah tin susu cair (nak lebih pun boleh)

Cara menyediakan dan memasak:

  1. Gaul udang dgn garam dan serbuk kunyit,gorengkan sampai udang masak.jgn terlalu garing
  2. Pada kuali lain, masuk kan butter dan tumis bwg putih dan cili padi,daun kari
  3. Masuk kan serbuk kari dan susu cair, masak sampai kuah pekat. Bubuh udang, perasa, garam dan gula. Gula bubuh byk sikit biar ada rasa manis, lemak, masin.



Categories:

0 comments:

Post a Comment