Bahan-bahan diperlukan:
- 500g daging kisar
- 1/2 cawan breadcrumbs
- 1 sudu besar garam
- 1 sudu besar lada hitam
- 1 sudu besar mixed herbs
- 1 sudu besar bawang putih kisar
- 1 biji telur
- 2 sudu besar susu segar
- Kiub Mozzarella
- Minyak zaitun
- Sos pasta
- Cheddar (parut)
Cara menyediakan dan memasak:
- Pre-heat ketuhar pada suhu 175°C.
- Gaul daging kisar bersama breadcrumbs, garam, lada hitam, mixed herbs, bawang putih kisar, telur dan susu segar.
- Bentukkan lebih kurang 2 sudu besar campuran meatball menjadi bola.
- Masukkan kiub Mozarella di tengah bebola.
- Sapukan setiap bebola dengan minyak zaitun dan bakar selama 30 minit.
- Sapukan sos pasta dan tabur Cheddar parut ke atas setiap bebola. Bakar selama 3 minit.
- Hidang!
0 comments:
Post a Comment