Bahan-bahan diperlukan:
Kebab daging:
- Kiub daging
- Minyak zaitun
- Lada benggala (dipotong segiempat)
- Bawang besar (dipotong segiempat)
- Lada hitam Giant
- Garam
Honey mint sauce:
- 1 sudu besar tepung jagung Giant (dibancuh dengan air)
- 1/4 cawan daun pudina cincang
- 3 sudu besar madu Giant
- 1 sudu besar cuka
- 1 sudu besar minyak zaitun
- 1 sudu besar garam
Cara menyediakan dan memasak:
- Gaul minyak zaitun, garam dan lada.
- Masukkan kiub daging dan perap selama 2 jam.
- Gunakan lidi sate untuk membuat kebab menggunakan daging diperap, lada benggala, dan bawang besar.
- Sapukan kuali pemanggang dengan minyak zaitun.
- Bakar kebab selama lebih kurang 10 minit.
- Untuk membuat sos, gaul kesemua bahan sos.
- Dalam kuali lain, panaskan sos hingga pekat.
- Tuangkan sos ke atas kebab.
- Siap untuk dimakan!
0 comments:
Post a Comment