Bahan-bahan diperlukan:
- 2 bungkus Maggi (celurkan dlm air yang sudah mendidih, dah lembut..toskan)
- 4 bawang merah (dicincang)
- 3 ulas bawang putih (dicincang)
- 2 sudu besar penuh cili kering kisar/ cili boh
- 2 biji telur
- 2 ketul tauhu (potong dadu dan digorengkan terlebih dahulu...tabur sedikit garam ketika menggorengnya)
- sayur (boleh guna sawi/ kubis)
- kicap cair
- 4 tangkai cili padi (optional)
- 1 peket perencah kari Maggi
- daun bawang (potong kecil2)
- minyak masak
Cara menyediakan dan memasak:
- Panaskan minyak dlm kuali. Tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau.
- Masukkan cili kisar dan tumis hingga pecah minyak.
- Pecahkan telur, tuang kicap cair dan kacau hingga telur masak.
- Tambahkan sayur, cili padi dan tauhu. Kacau rata.
- Masukkan maggi mi dan perencah kari maggi. Gaul sebati.
- Pastikan maggi goreng anda cukup rasa...kalau tak cukup tambah kicap cair aje.
- Dah siap, taburkan daun bawang di atasnya. Sedia dihidang...!
- ***Jika x mahu maggi hancur ketika menggaul, buat perlahan2...ataupun gunakan 2 garfu dan gaul.
0 comments:
Post a Comment