Bahan-bahan diperlukan:
- 2 cawan Milo
- 3 sudu besar serbuk koko
- 250g mentega
- ½ tin susu pekat
- lebih kurang 30 keping biskut Marie (dipatah-patahkan)
- 2 paket biskut Oreo (setiap biskut dipotong empat)
Cara menyediakan dan memasak:
- Dengan api kecil, cairkan mentega
- Tambah susu pekat dan gaul sehingga sebati
- Tambah Milo dan serbuk koko, dan gaul sehingga tiada ketulan
- Tutup api; masukkan biskut Marie yang dipatah-patahkan dan gaul
- Masukkan separuh adunan ke dalam baking tin
- Tabur kepingan Oreo ke atas adunan
- Masukkan separuh lagi adunan dan ratakan
- Hias dengan kepingan Oreo
- Masukkan ke dalam peti sejuk semalaman
- Untuk hidang, celup pisau dalam air panas dan potong mengikut saiz yang diingini
0 comments:
Post a Comment