Bahan-bahan diperlukan:
Bahan-bahan:
1.
2 1/2 cawan air
2.
1/2 cawan sagu
3.
3/4 cawan gula
4.
1 sudu kecil
perisa ros
5.
1 sudu kecil
pewarna merah
6.
2 helai daun
pandan
7.
-1 cawan kelapa
parut
8.
1/2 sudu kecil
garam
9.
Minyak
Cara menyediakan dan memasak:
Cara-cara:
1.
Di dalam periuk,
masukkan air, sagu, gula, perisa ros, pewarna merah dan daun pandan. Reneh
hingga pekat.
2.
Sapukan loyang
dengan minyak. Masukkan adunan sagu dan kukus selama 20 minit. Kemudian,
sejukkan 20 minit. Kemudian, sejukkan sehingga menjadi keras.
3.
Gaul kelapa
parut bersama garam.
4.
Potong kuih sagu
dan salutkan dengan kelapa parut.
5.
Siap untuk
dihidang!
6.
Pasti menggamit
kenangan masa disekolah dulu2
0 comments:
Post a Comment