Bahan-bahan diperlukan:
Bahan-bahan (macaroni):
1.
Air
2.
1 sudu kecil
garam
3.
200g macaroni
Bahan-bahan (sos):
1.
2 sudu besar
mentega
2.
2 sudu besar tepung
gandum
3.
5 cawan susu
4.
1 sudu kecil
garam
5.
1 sudu kecil
lada hitam
6.
1 cawan cheddar
7.
1 cawan mozzarella
Bahan-bahan (topping):
1.
Breadcrumbs
2.
Mixed herbs
Cara menyediakan dan memasak:
Cara-cara:
1. Didihkan air dan masukkan garam. Kemudian
masukkan macaroni.
2. Rebus hingga masak. Kemudian toskan.
3. Cairkan mentega dan masukkan tepung gandum. Kacau
hingga sebati.
4. Masukkan susu, garam dan lada hitam.
5. Kacau selama 5 minit.
6. Tutup api dan masukkan cheddar dan mozarella.
7. Kacau hingga pekat.
8. Masukkan macaroni dan gaul hingga rata. Kemudian,
masukkan dalam bekas bersapu mentega.
9. Tabur breadcrumbs dan mixed herbs.
10. Bakar selama 30 minit dengan suhu 175°C.
11. Siap untuk dihidang!
0 comments:
Post a Comment