Bahan-bahan diperlukan:
Perapan ayam:
1.
1/2 ekor ayam
2.
3 sudu besar serbuk cili
3.
2 sudu besar garam bawang putih
4.
2 sudu besar lada sulah
Tepung:
1.
2 cawan tepung jagung
2.
1 cawan tepung gandum
3.
3 sudu besar serbuk cili
4.
2 sudu besar garam bawang putih
5.
2 sudu besar lada sulah
6.
2 sudu besar mixed herbs
7.
2 sudu besar baking powder
Cara menyediakan dan memasak:
1.
Gaul ayam dengan bahan-bahan perapan dan biarkan selama 4
jam.
2.
Gaul kesemua bahan-bahan tepung.
3.
Salut ayam dengan telur, dan kemudian dengan campuran
tepung.
4.
Goreng lebih kurang 10 - 15 minit hingga masak.
5.
Hidang!
0 comments:
Post a Comment