:::: MENU ::::

3/6/19




Bahan-bahan diperlukan:
Perapan ayam:
1.      1/2 ekor ayam 
2.      3 sudu besar serbuk cili
3.      2 sudu besar garam bawang putih 
4.      2 sudu besar lada sulah 

Tepung:
1.      2 cawan tepung jagung 
2.      1 cawan tepung gandum 
3.      3 sudu besar serbuk cili 
4.      2 sudu besar garam bawang putih 
5.      2 sudu besar lada sulah
6.      2 sudu besar mixed herbs 
7.      2 sudu besar baking powder 
Cara menyediakan dan memasak:
1.      Gaul ayam dengan bahan-bahan perapan dan biarkan selama 4 jam. 
2.      Gaul kesemua bahan-bahan tepung. 
3.      Salut ayam dengan telur, dan kemudian dengan campuran tepung. 
4.      Goreng lebih kurang 10 - 15 minit hingga masak. 
5.      Hidang!


0 comments:

Post a Comment